AKTUELNO

Gosti NOVOG JUTRA prelistavali su naslovne strane dnevnih novina.

Komentarišući najavljeni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da će se razgovor najverovatnije odnositi na rešavanje kosovskog pitanja i traženje kompromisa.

- Ideja traženja kompromisa je nepopularna i ima mali manevarski prostor. Ideja je ometana u Srbiji sa dve strane: one koja ne da Kosovo ni po koju cenu i one koja bi dala Kosovo besplatno - kaže Krstić.

Foto: TV Pink

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" kaže da Vučiću "ne bi bio u koži".

- Šta god da uradi, biće napada sa svih strana - kaže Milovanović za "Novo jutro".

Komentarišući naslovnu stranu "Informera" prema kojoj MI6 sprema napad na Vučićevu porodicu, Aleksandar Vasić, zamenik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa TV Pink kaže da je najverovatnije reč o "pripremama" za pregovore, odnosno o pokušaju da pregovori promene svoj format.

Foto: Informer

On podseća na izručenje gulenista za koje su se u Evropskom parlamentu pobunili samo "Zeleni".

- Zamislite da je Srbija uradila nešto slično?! Bili bismo izloženi najgoroj osudi - kaže Vasić.

Govoreći o navodnom zahtevu britanskog ambasadora da protera ruske diplomate, Vasić kaže da Srbija nije članica EU i nema takvu obavezu.

Foto: TV Pink

Milovanović kaže da je pritisak Britanije primetan na više nivoa.

- Pritiskaju nas da proteramo diplomate, a imamo i raspitivanje bivšeg šefa MI6 o Vučićevom privatnom životu kod predsednikovih bivših saradnika. Ovo se smatra špijunažom, videćemo kako će biti ovde - kaže urednik "Srpskog telegrafa".

Foto: TV Pink

Komentarišući zagovaranje prijema Prištine u UN od strane lidera PSG Saše Jankovića, Krstić kaže da je ovo pokušaj da se oslabi pozicija predsednika Srbije.

Foto: Novosti

- Janković poručuje da je Vučić "skup" i da traži i zahteva. Samim tim nudi da se dođe kod njega koji sve daje za džabe. On ima pravo da misli šta želi, to uopšte nije problem - kaže marketinški stručnjak.

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

'